ترشی زیتون

خواص زیتون + طرز تهیه دو نوع زیتون ترشی خوشمزه و پرخاصیت

ترشی زیتون

میوه های زیتون در فصل پاییز بدست می آیند، زیتون مصارف زیادی دارد، علاوه بر این که در پخت و پز استفاده می شود، خواص درمانی متفاوتی نیز دارد و برخی بیماری ها را درمان می کند. میوه زیتون از بیرون براق است و روغنی که به روغن زیتون معروف است با استفاده از دستگاه های مخصوص پرس از زیتون استخراج می شود. در این مقاله خواص زیتون + طرز تهیه دو نوع زیتون ترشی خوشمزه و پرخاصیت را برای شما خواهیم گفت، پس با ما همراه باشید.

خواص زیتون + طرز تهیه دو نوع زیتون ترشی خوشمزه و پرخاصیت

خواص زیتون

زیتون از بسیاری از مواد مغذی مهم مانند مواد معدنی، ویتامین های مختلف، اسیدهای طبیعی و چربی تشکیل شده است و فواید زیادی نیز به همراه دارد و از جمله فواید آن موارد زیر می باشد:

  • حفظ سلامت قلب و رگ های خونی
  • تقویت ایمنی بدن
  • تقویت کننده حافظه
  • تقویت معده
  • معالجه یبوست

طرز تهیه زیتـون ترشی عربی

زنان خانه دار در سراسر دنیا از زیتون استفاده می کنند، به این معنی که آن ها را در آب با بسیاری از مواد اضافه شده به گونه ای حفظ می کنند که در طول سال همراه با غذاهای مختلف آن را مصرف کنند. و زیتون را بصورت شوری و ترشی برای زمان طولانی تر نگهداری می کنند.

تهیه ترشی زیتـون سبز

مواد تشکیل دهنده:

  • چهار کیلو زیتون سبز تازه با دقت انتخاب شده
  • یک کیلو نمک
  • نیم کیلو فلفل تند قرمز و سبز
  • پنج قاشق غذاخوری زردچوبه
  • یک فنجان روغن زیتون
  • سه کیلو لیموترش

رز تهیه: هر زیتون را به صورت طولی تقسیم کنید. زیتون ها را خوب بشویید. زیتون ها را به مدت یک هفته کامل در آب خیس کنید، تا  تلخی آن گرفته شود. زیتون را آب کش کنید. به مدت دو روز آن را در آب و نمک قرار دهید و هر چند وقت یک بار آب آن را عوض کنید. یک ظرف شیشه ای تمیز آماده کنید تا زیتون ترشی را داخل آن بریزید. لیموترش را بیاورید و حدودا یک لیتر آب آن را بگیرید و بقیه را به برش های نازک برش دهید. فلفل تند سبز و قرمز را به صورت حلقه های دایره ای برش دهید. مقداری زیتون را در ظرف بریزید، برش هایی از لیمو و فلفل را اضافه کنید و کمی روغن زیتون روی آن بریزید. بقیه زیتون ها را به ظرف اضافه کنید، آب لیمو را اضافه کنید، و برش های لیمو، روغن و فلفل را به آن اضافه کنید. آب را روی حرارت بگذارید تا گرم شود. نمک و زردچوبه را به آب اضافه کرده و خوب حل کنید. این مواد را روی زیتون ترشی بریزید. سطح ظرف ترشی را با برش های لیمو و فلفل بپوشانید. ظرف را ببندید. ظرف را بیست روز یا کمی بیشتر در مکان گرم و تاریک قرار دهید تا برسد.

 

 

طرز تهیه زیتـون ترشی

مواد تشکیل دهنده:

  • سه کیلو زیتون سبز بزرگ
  • نیم کیلو لیمو
  • نیم کیلو فلفل تند
  • یک کیلو هویج
  •  یک چهارم کیلو سیر
  • یک چهارم کیلو نمک
  •  اب
  •  یک فنجان روغن زیتون
  • ظرف پلاستیکی یا شیشه ای
  • یک فنجان آب لیمو

طرز تهیه: زیتون سبز درشت تهیه کنید و دانه آن را با ابزار مخصوص از داخل آن خارج کنید. زیتون ها را به مدت سه روز در آب خیس کنید و هر روز آب آن را عوض کنید، می توانید کمی نمک به آب اضافه کنید. هویج ها را بشویید و آن ها را رنده کنید. سیر را به قطعات کوچک خرد کنید. زیتون ها را داخل شیشه بریزید. تکه های فلفل تند و لیمو را به آن اضافه کنید. آب لیمو را به آن اضافه کنید. در ظرف جداگانه ای آب بریزید و برای اطمینان از مناسب بودن میزان نمک جداگانه به آن نمک اضافه کنید. روی مواد شیشه ترشی یک لایه روغن زیتون اضافه کنید. شیشه مهر و موم شده و در جای خنک نگهداری شود و حداقل به مدت دو هفته باقی مانده تا آماده استفاده شود.

 

روش گرفتن تلخی زیتـون

همه زیتون ها یک تلخی دارند و  راه گرفتن تلخی آن ها خواباندن در آب نمک و شستشوی چند باره ی آن ها می باشد تا طعم تلخی آن از بین برود. می توانید در روز حدود سه یا چهار بار زیتون ها را بشویید و مجددا در آب نمک بریزید.

فواید زیتون ترشی

زیتون ترشی علاوه بر طعم خوشمزه فواید بسیاری نیز دارد از جمله:

  • کاهش فشار خون بالا
  • افزایش کارایی کبد
  • مفید برای مشکلات بینایی و بیماری های چشمی
  • درمان کم خونی
  •  درمان سرفه و تنگی نفس
  • کاهش درد مفاصل

منبع مطلب : سایت عطارک 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *